Teknoloji

Alienware, CES 2024’te görücüye çıkan Alienware dizüstü bilgisayarları ve aksesuarlarıyla bir ilke imza atmaya hazırlanıyor

Alienware, dizüstü bilgisayarları ve çevre birimlerini piyasaya sürerek yeni bir alana giriyor. Oyun camiasından ilham alan bu çalışmalar, rekabet etmek, oyun deneyimi yaşamak veya sosyalleşmek isteyen her türden oyuncuya hitap edecek şekilde geliştirildi.

Yeniden tasarlandı Alienware m16 R2,ultra premium x16  R2ve performans devi m18 R2olmak Üç yeni oyun dizüstü bilgisayarı tanıtıldı.100’den fazla e-spor sporcusunun işbirliğiyle geliştirilen yeni Alienware Pro Kablosuz KlavyeVe Profesyonel Kablosuz Fareile yeni bir alana girdi.

 

Alienware m16 R2 hayatın her alanına uyum sağlayacak performans sunuyor

Alienware yeniden oyun dizüstü bilgisayarı tasarladı m16 R2 Popüler Alienware özelliklerini korurken performansa, esnekliğe ve taşınabilirliğe öncelik verir. Bu bağlamda m16 R2, Cryo-tech soğutma geliştirilerek daha kompakt bir tasarımda daha verimli olacak şekilde yeniden tasarlandı. Bu sayede hava akışı verimliliğinde önceki modele göre yüzde 43 artış sağlandı. Bu termal iyileştirmeler sayesinde m16 R2, yoğun oyun seanslarında bile serin kalabiliyor. Ayrıca termal rafın kaldırılmasıyla dizüstü bilgisayarın derinliği azalıyor ve önceki nesle göre yüzde 15 daha az yer kaplıyor.

m16 R2 yalnızca daha kompakt bir tasarım sunmakla kalmıyor, aynı zamanda dizüstü bilgisayarın arka kenarına konumlandırılan ince ama sağlam 180 derecelik menteşe sayesinde elde edilen daha büyük bir avuç içi dayanağı ve dokunmatik yüzeye de sahip. Yeni bir kısayol tuşuyla m16 R2 artık çevresine hızla uyum sağlayabiliyor. F2 kısayol tuşuna kolay bir dokunuş klavyenin arka aydınlatmasını beyaza çevirir, diğer tüm AlienFX aydınlatma bölgelerini devre dışı bırakır ve performans modunu “sessiz”e geçirerek fan gürültüsünü etkili bir şekilde azaltır.

M16 R2, Dolby Atmos desteğiyle sarmallığı yeni bir seviyeye taşıyor ve oyuncuları mekansal sesle çevreleyen yükseltilmiş çift hoparlörlerle her ayak sesinin, patlamanın veya fısıltının üstün derinlik ve gerçekçilikle duyulmasını sağlıyor. 16:10 en boy oranına sahip QHD+, 240Hz ekranda görüntülenen kusursuz oyun deneyimi, keskin ayrıntılar ve zengin, doğru renklerle süper bir görsel deneyim sunar.

 

m16 R2’ye getirilen diğer önemli iyileştirmeler ise şöyle:

  • Arkadaki termal raftan kurtularak Daha küçük ayak iziyle yeniden tasarlandıM16 R2 seyahat ederken sırt çantasına kolayca sığar.
  • Gizli Mod Kısayol Tuşu ile donatılmış olduğundanKullanıcılar, RGB aydınlatmanın dikkat dağıtmasını ortadan kaldırarak hızlı bir şekilde karanlık moda geçebilir.
  • CPU ve GPU arasındaki güç stabilitesini optimize etmek için akıllı güç aktarımı sağlar NVIDIA Advanced Optimus’a sahip büyük 90Whr pil En yakın prizi bulma ihtiyacını ortadan kaldırır. Ek olarak, şarj gerektiğinde m16 R2, Express Charge 2.0 ile yalnızca 35 dakikada yüzde 80 pil kapasitesine ulaşabiliyor.
  • Intel® Core™ Ultra H Serisi işlemcilerverimli güç sağlarken NVIDIA® GeForce RTX™ 40 Serisi mobil GPU’larHem modern oyunları yüksek kare hızlarında hem de ağır yapay zeka iş yüklerinde hızlı bir şekilde çalıştırmak için yeterli performansı sunar.

 

Alienware x16 R2: Alienware’in üstün oyun dizüstü bilgisayarı artık daha da iyi

Geçen yıl, Alienware’in tamamen metal ince kasaya, altı hoparlörlü ekrana, 100 mikro LED arka aydınlatmaya ve RGB aydınlatmalı dokunmatik yüzeye sahip en gelişmiş oyun dizüstü bilgisayarı piyasaya sürüldü. Gelişmiş Alienware x16 R2 , daha hızlı performans, daha iyi soğutma ve geleceğe daha hazır özelliklerle konumunu daha da güçlendiriyor. Bu yeni model aynı çarpıcı tasarıma sahip ancak bazı yükseltmeler içeriyor. Üstün performans için tasarlanan x16 R2, en yeni Intel® Core™ Ultra işlemci teknolojisindeki 12 fazlı voltaj düzenleme sistemiyle 175 W’a kadar özel grafik gücü tahsis edebilir. NVIDIA® GeForce RTX™ 4090 Dizüstü Bilgisayar GPU’larıyla birleştirildiğinde toplam 220 W’lık paket güce ulaşarak en zorlu oyunlarda bile optimum performans sağlar ve kullanıcılara en yeni ve en iyi teknolojiye sahip olmanın güvenini verir.

 

x16 R2’deki diğer iyileştirmeler aşağıdaki gibidir:

  • Buhar Odası teknolojisi ve CPU ve GPU’daki Element 31 termal arayüzümüz ile Şimdiye kadarki en gelişmiş Alienware Cryo teknolojisi soğutma çözümü
  • 240Hz ekranlı Herkes için daha hızlı görseller.Ayrıca Dolby Vision ile ultra canlı manzara, ComfortView Plus mavi ışık filtreleme ve gelişmiş bir oyun deneyimi için akıcı oyun içi hareket sağlayan 3 ms tepki süresi gibi premium özelliklere de sahiptir.
  • LP-DDR5X bellekle 7467 MT/s’ye kadar Tüm Alienware sistemlerinde en yüksek bellek hızları
  • Böylece 8 TB’a varan seçeneklerle sevdiğiniz şeylerden daha fazlasını kaydedebilirsiniz geniş depolama alanı

 

Alienware’in en güçlü dizüstü bilgisayarı artık daha da güçlendi…

En yeni 14. Nesil Intel Core i9-14900HX işlemci ve NVIDIA® GeForce RTX™ 4090 Dizüstü Bilgisayar GPU’larıyla donatılmıştır Alienware m18 R2 üstün performans, hız aşırtma yetenekleri ve termal kapasitede önemli verimlilik iyileştirmeleri sağlar. Alienware’in hem CPU’ya hem de GPU’ya uygulanan Element 31’i içeren gelişmiş Cryo-tech soğutma çözümü ve havayı daha verimli şekilde dışarı atan güncellenmiş bir buhar odası, bu olağanüstü iyileştirmeleri mümkün kılıyor. Herhangi bir Alienware dizüstü bilgisayarda şimdiye kadar görülen en yüksek performansı ve depolama kapasitesini (10 TB’a kadar) destekleyen Alienware m18 R2, klasik bir savaş istasyonunun kısıtlamaları olmadan üstün performansa öncelik verenler için tasarlandı.

Alienware tarihinde ilk kez yeni Alienware Pro Kablosuz FareVe Alienware Pro Kablosuz Klavye rekabetçi oyun çevre birimleri alanına giriyor. Bu gelişmiş kablosuz tasarımlar, rekabetçi oyuncuları ve e-spor profesyonellerini mutlu etmeye odaklanıyor.

 

Performans ve konfor için hassas şekilde ayarlanmış Alienware Pro Fareyle tanışın.

Alienware Pro Mouse, 4KHz kablosuz (0,25 ms tepki süresi) ve 8KHz (0,125 ms) kablolu yoklama hızlarıyla kullanıcılara avantaj sağlıyor; bu, günümüzün birçok oyun faresinde görülen maksimum 1KHz hıza göre önemli bir artış. Fare, profesyonel e-spor sporcularıyla yakın işbirliği içinde çalışan tasarımcılar tarafından, tüm kavrama türlerine (avuç içi, pençe, parmak ucu) ve el boyutlarına uygun yuvarlak, simetrik bir kasayla tasarlandı. Ağırlığı 60 gramın altında olan fare, mobilite ve stabilite arasında mükemmel bir denge kuran ultra hafif bir his sunuyor. Tasarım ayrıca yerleşik bir donanım kilidi yuvası içerir. Optik anahtarlara sahip Özel Manyetik Kuvvet Anahtar Plakaları, içerdikleri manyetik kuvvet sayesinde Pro Mouse’un daha hızlı geri dönme süreleri (anahtarın bir fare tıklamasını kaydetmesi için gereken süre) sunmasını sağlar, düğme sıkışmasını önler ve tıklama hızını artırır. Ayrıca Alienware Pro Mouse, oyun sırasında hassas ve tutarlı takip için etkileyici 650 IPS izleme hızı, 50G hızlandırma ve 26.000 DPI’ye kadar hız sağlayan son teknoloji ürünü bir sensöre sahiptir. 70 milyona kadar tıklamaya kadar derecelendirilmiştir, böylece atıcılar ve gerçek zamanlı strateji oyuncuları bile oyunda kendilerini güvende hissedebilirler.

 

Diğer değerli özellikler:

  • Pil ömrü: 4KHz sorgulamada 32 saat veya 1KHz sorgulamada 120 saat. Beş dakikalık bir USB-C şarjı, 1KHz yoklamada altı saatlik oyun süresi sağlar ve LED göstergesi, düşük pil durumunu gösterir.
  • Saf PTFE Ayaklar:Dayanıklı malzemeden üretilen ayaklar son derece pürüzsüz bir his sunar.
  • Alüminyum Kaydırma Tekerleği Tasarımı:Üstün kalite ve hafif
  • 6 Düğme Özelleştirme:DPI ve Profil Değiştirme de dahil olmak üzere kısayol tuşlarını ve makroları eşleştirerek oyun deneyiminizi özelleştirebilirsiniz.
  • Çift İletişim:2,4 GHz kablosuz veya kablolu bağlantı
  • Pil Tasarruf Modu:Yoklama hızı 4KHz’den 1KHz’e düşürülerek Pro Mouse’un dayanıklılığı artırılabilir.
  • Sürdürülebilir malzemeler:Yüzde 82’si tüketici sonrası geri dönüştürülmüş plastik

 

Uzmanlar için tasarlanan yeni Alienware Pro Kablosuz Klavyeyle tanışın.

Alienware Pro Klavyenin kompakt özel form faktörü (yüzde 75), Counter-Strike 2 gibi rekabetçi oyunlarda özelliklerden ödün vermeden veya gereksiz tuşlara takılıp kalmadan yerden tasarruf etmek isteyen oyuncular için idealdir. Alienware Doğrusal Mekanik Anahtarlar, son derece tatmin edici bir ses ve his sunarken hızlı giriş kaydı sağlayan hassas 40 g çalıştırma kuvvetine sahiptir. Ayrıca Pro Klavye etkileyici bir pil ömrü sunar. 2,4 GHz kablosuz bağlantıda RGB ile %50 parlaklıkta 72 saatlik veya RGB kapalıyken 798 saatlik bir süre, yeniden şarj etmeye gerek kalmadan uzun süreli oyun oynamaya olanak tanır. Gövde üzerindeki düşük sürtünmeli POM (polioksimetilen) malzeme, gıcırtı olmadan yumuşak tuş vuruşları sağlar. Rezonansı ortadan kaldırmak ve güzel, derin bir ton üretmek için çift silikon sönümleme kullanan Pro Klavye, 5 pinli ve 3 pinli anahtarları destekleyecek şekilde tasarlanmıştır. Bu sayede güvenli tuş setlerine sahip profesyoneller çalışırken bunları Alienware Pro klavyesine yerleştirebilirler. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, tuşlarının klavyedeki hissini kişiselleştirebiliyor. Klavyenin üst plakası, piyasadaki en sert ve en güçlü uçak alüminyumu sınıfı olan 7000 serisi alüminyumdan yapılmıştır. Buna ek olarak, çift vuruşlu PBT klavye tuşları 100 milyon çalıştırmaya kadar test edilmiştir ve solmaya karşı dayanıklılık sağlamak için boyanmak yerine renkli kalıplanmıştır. Pro Keyboard’un alt kısmında, zorlu anlarda kazara kaymayı önlemek için uzun bir silikon şerit ve büyük silikon ayaklar bulunur. Ek olarak ayarlanabilir ayaklar, kullanıcıların rahat bir yazma açısı için klavyenin yüksekliğini özelleştirmesine olanak tanır.

 

Diğer değerli özellikler:

  • 72 saat (RGB %50, 2,4 GHz)veya 798 saat (RGB kapalı, 2,4GHz) pil ömrü,Oyuncuların maraton sırasında gönül rahatlığıyla oynamasına olanak sağlar.
  • 2,4 GHz kablosuz, Bluetooth 5.1 ve USB-C kablolu bağlantı seçenekleriyle üç modlu ilişki.Üç Bluetooth cihazına aynı anda bağlanın ve tek bir düğmeye dokunarak bunlar arasında sorunsuzca geçiş yapın.
  • 1KHz yoklama oranıhem kablolu hem de 2,4 GHz kablosuz donanım kilidi bağlantıları için dengeli yanıt süreleri sağlar.
  • Yüzde 47 oranında tüketici sonrası geri dönüştürülmüş plastik içeren klavye Sürdürülebilir malzemeler kullanıldı. 

 

Alienware Komuta Merkezi ile kontrolün tamamını elinize alın

Geçen yıl, dizüstü bilgisayarınızın aydınlatması, makroları, akustik profilleri ve daha fazlası üzerinde kontrol sahibi olmanızı sağlayan bir yazılım merkezini tanıttı. Alienware Komuta Merkezi (AWCC 6.0) Yeni bir sürüm yayınlandı. Bu süre zarfında müşteri geri bildirimleri dikkate alınarak önemli yükseltmeler ve iyileştirmeler uygulandı. Son sürüm AWCC 6.1,Yalnızca Gizli Mod sunmakla kalmıyor, aynı zamanda kullanıcılara otomatik özellikleri açma/kapama olanağı da sunuyor, yerleşik bir grafik MUX anahtarı içeriyor ve EA Play ile Xbox Game Pass’i entegre ediyor.

 

Fiyat bilgisi

  • Alienware m16 R2 Belirli yapılandırmalarda ~1.649,99 ABD Doları (USD) / ~2.249,99 Kanada Doları’ndan (CAD) başlayan fiyatlarla. Ek yapılandırmalar giriş modeliyle birlikte ~1.499 ABD Doları (USD) / ~2.099,99 Kanada Doları (CAD) seviyesinden başlar.
  • Alienware x16 R2~2.099,99 ABD Doları (USD) / ~2.899,99 Kanada Doları (CAD)’dan başlayan fiyatlarla mevcuttur  
  • Alienware m18 R2~1.899,99 ABD Doları (USD) / ~2.599,99 Kanada Doları (CAD)’dan başlayan fiyatlarla mevcuttur

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

egilajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler